Чланци поређани по датуму: уторак, 10 септембар 2013

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У РАЧИ КРАГУЈЕВАЧКОЈЈавни час верске наставе у оквиру Госпојинских свечаности

Храм у Рачи посвећен светим апостолима Петру и Павлу на дан Светог великомученика Пимена 9. септембра 2013. године био је оваплоћено парче неба на земљи.

Разлог сабрања јесте Света Архијерејска Литургија коју је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Г. Јован. Првојерарху шумадијском су салуживали архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј Обрен Стојановић и протонамесник Дејан Илић, гости из Епархије браничевске, као и јереји Милан Ћосић, Дејан Шишковић и Влада Бранисављевић уз саслужење ђакона Небојше Јаковљевића и Радета Јанковића.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ВЕНЧАНИМАУ недељу 8. септембра, када Црква Православна прославља свете мученике Адријана и Наталију, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Архијерејску Литургију у храму св. великомученика Георгија у Венчанима. Пре свете Литургије, Владика је освештао ново (друго) звоно за овај свети храм, који је подигнут давне 1862. године.

МОЛЕБАН ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ПЕТРОПАВЛОВСКОМ ХРАМУ У АРАНЂЕЛОВЦУУ четвртак 5. септембра 2013. године у храму св. ап. Петра и Павла у Аранђеловцу служена је света Литургија и у наставку Молебан за почетак нове школске године. Вероучитељи у учитељи основних школа “Свети Сава” и “Светолик Ранковић” довели су велики број деце која су присуствовала светој Евхаристији и Молебану, а преко 200 деце се и причестило.