Чланци поређани по датуму: субота, 17 март 2018

СВЕТA АРХИЈЕРЕЈСКA ЛИТУРГИЈA У ЦРКВИ СВЕТОГА САВЕ НА АЕРОДРОМУПо устаљеној традицији, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је у четврту недељу великога поста, Свету Архијерејску Литургију у цркви Светога Саве на Аеродрому.

Његовом Преосвештенству су саслуживали: протојереј ставрофор др Зоран Крстић, протојереј ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј Милић Марковић, протонамесник Бранислав Матић, јереј Дејан Марковић, јереј Исаило Марковић, јерођакон Амвросије (Весић), ђакон Милош Павић и ђакон Александар Ђорђевић.

За певницом је био хор Свети Сава под управом јереја Ивана Антонијевића.

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ПОПОВИЋУУ недељу четврту Часног поста, 18. марта 2018. године, благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована у цркви Светог великомученика Горгија у Поповићу служена је Света Тајна Јелеосвећења.

Служење Свете Тајне је почело у 16:00 часова, чинодејствовали су: протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић архијерејски намесник космајски, јереј Стефан Васиљевић (гост из Архиепископије београдско-карловачке), јереј Игор Карановић (гост из Епархије банатске), протојереј Слободан Павловић парох рогачки, протојереј Јовица Ескић парох бељински, протонамесник Горан Јеремић парох сибнички и протонамесник Марко Стевановић парох поповићки.

ЛИТУРГИЈА НА НЕДЕЉУ СРЕДОПОСНУ У РОГОЈЕВЦУ

Хришћанин је сушта слика Христова, колико је могуће човеку, у речима, делима и мислима, са правом и непогрешивом вером у Свету Тројицу. Богољубац је онај који учествује у свему што је природно и безгрешно, и који не пропушта да према својим могућностима чини добра дела.

Свети Јован Лествичник

У четвру недељу, која се зове Средопосна зато што је на средини Великог поста, верни народ села Рогојевац се сабрао на литургијском сабрању у локалној цркви Свете Петке. Литургију је служио протојереј Драган Васиљевић и у својој проповеди се осврнуо на светог Јована Лествичника, победника у подвижничком животу и учењу.