Чланци поређани по датуму: среда, 24 септембар 2014

СЛАВА ХРАМА СВЕТИХ ЈОАКИМА И АНЕ У МЕЂУЛУЖЈУНа празник Светих и праведних Јоакима и Ане, 22. септембра 2014. године, у храму посвећеном овим Светитељима који се налази у Међулужју код Младеновца, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију.

Мноштво народа са великом радошћу дочекало је свог Архијереја и иако храм није још завршен, он је већ сада својом лепотом призвао мноштво верника овог дела Шумадије да учествују у литургијском сабрању са својим Епископом. На Светој Литургији нашем Архијереју саслуживали су: Архијерејски намесник младеновачки протојереј Жељко Ивковић, Архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, протојереј-ставрофор Драгомир Кеџић, јереј Ратко Аврамовић, јереј Горан Лукић, протођакон Небојша Јаковљевић и ђакон Марко Јефтић.

СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ЦРКВЕ У БАТОЧИНИНа празник Рођења Пресвете Богородице црква у Баточини је обележила своју славу. Свету Литургију служило је шесторица свештеника, а учешће на Светој Литургији узео је и бројан верни народ и ученици веронауке. Црква у Баточини ове године обележава и 160 година постојања, а овај празник као свој обележава и општина Баточина.