Чланци поређани по датуму: недеља, 28 април 2013

ВРБИЦА У ЦРКВИ СВ. АП. ПЕТРА И ПАВЛА У ЈАГОДИНИМи, као деца, носећи знаке победе,
Теби, победиоцу смрти, кличемо:
Осана на висинама,
нека је благословен Онај који долази у име Господње!

Окупљени Духом Светим, држећи у рукама врбове гранчице као знакове победе, у трократном опходу око цркве дочекујемо Господа и припремамо се за будуће догађаја страдања Христовог, али на крају и Његовог славног Васкрсења.

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА МЛАДЕНОВАЧКОГ НАМЕСНИШТВАДана 26. априла 2013. године на празник Светог свештеномученика Артемона Лаодикијског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Литургију Пређеосвећених дарова у храму Светог великомученика Георгија у Рабровцу.

СВЕШТЕНИЧКА ИСПОВЕСТ У АРАНЂЕЛОВЦУСвештеничка исповест орашачког намесништва одржана је у среду Цветне недеље часног поста у храму Светог архангела Гаврила у Аранђеловцу. Исповедник тим поводом је био протојереј-ставрофор Милан Борота. Након исповести, Свету Литургију пређеосвећених дарова служио је Епископ шумадијски Јован уз саслужење архимандрита Георгија из оближњег манастира Брезовца, исповедника проте Милана Бороте, пензионисаног свештеника Стокана Ћирковића и архијерејског намесника орашачког протојереја-ставрофора Миће Ћирковића.