Чланци поређани по датуму: недеља, 22 март 2009

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА ПРЕЂЕОСВЕЋЕНИХ ДАРОВА У МАНАСТИРУ СВ. АРХАНЂЕЛА ПОД ВЕНЧАЦЕМРадошћу обасјана древна светоарханђелска обитељ под планином Ванчац раширила је своје подмлађене руке и под сводове љубави примила у петак треће недеље Великог Поста онога који служи, благосиља нас и причешћује, Светитеља Цркве у шумадији и Оца нашег Господина Јована, Епископа и са њим све часно презвитерство Архијерејског намесништва орашачког.

Светој Литургији претходила је исповест свештенства горепоменутог архијерејског намесништва, а исповедник је био Високопреподобни Архимандрит Алексеј, игуман манастира Светог Луке у Бошњанима.

ВЛАДИКА ЈОВАН ОСВЕТИО НОВИ МАНАСТИРСКИ КОНАК У ХРАМУ СВЕТОГ ЛУКЕ У БОШЊАНИМА Празник светих 40 мученика Севастијских (Младенци) особито се поштује у темнићком крају. То је уједно и једна од три славе манастира Светог Луке у Бошњанима који се малтене за кратко време уздигао ни из чега, и постао прави духовни центар за темнићане и вернике околних места. Наравно, за овакав процват у тако кратком временском периоду хвале припадају Господу, који молитвама Св. апостола Луке уз непрекидан труд игумана ове светиње Архимандрита Алексеја, чини да овај некада напуштени манастир сада изгледа као да ју ту био вековима.