Чланци поређани по датуму: недеља, 28 март 2021

МИСИЈА ЦРКВЕ У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ COVID-19Будући да је Српска Православна Црква све недаће нашег народа проживела и преживела раме уз раме са својим верним народом, околности су наложиле да и ову веома сложену ситуацију Црква проживљава подједнако састрадавајући као и у време великих ратова, глади, епидемија и сличних недаћа којима наша историја обилује.

Када су се појавили први случајеви особа инфицираних вирусом Covid-19, свима је то била новина и само мали број људи из струке је могао претпоставити како ће се ситуација одвијати, како у ближој тако и у даљој будућности.

ЕПИСКОП ЈОВАН: ВЕРОМ УНЕСИМО ХРИСТА У СЕБЕУ недељу, 28. марта 2021. године, када наша Црква прославља Светог мученика Агапија и друге с њим, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у Крагујевцу.

Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протонамесник Александар Сенић, јереј Марко Вуксановић, јереј Урош Костић, јерођакон Василије (Старовлах), јерођакон Јован (Прокин) и ђакон Саша Павловић.