ПРЕНОС МОШТИЈУ СВ. ПРВОМУЧЕНИКА И АРХИЂАКОНА СТЕФАНА – НИКОЉЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПРЕНОС МОШТИЈУ СВ. ПРВОМУЧЕНИКА И АРХИЂАКОНА СТЕФАНА – НИКОЉЕНа дан преноса моштију Св. првомученика и архиђакона Стефана 15. августа. 2009. године, а поводом славе капеле у манастиру Никољу, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију, у летњиковцу поред Цркве. Епископу су саслуживали Архијерејски намесник опленачки, протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, синђел отац Сава, игуман манастира Брезовца код Аранђеловца, свештенство опленачког намесништва.

Обративши се верном народу Епископ је рекао: “Благо оним који су чиста срца”.То је божанска и хришћанска врлина, која човека преноси на небо да види Бога. Видети Бога,имати га у срцу, живети, мислити, разговарати о Богу, бити Боговидац, бити Богоносац, то је циљ и назначење човека. Човек који није чиста срца, нема Бога у себи, нема страха Божијега, ништа је. Господ нам је дао слободу да бирамо, ако имамо чисто срце онда смо са Богом, а ако смо нечиста срца онда смо без Бога, на нама је да одлучимо.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована - манастир Никоље, 15. август 2009. године

На крају своје беседе Епископ је казао да се угледамо на Св. архиђакона Стефана који је имао чисто срце, који је Бога видео и Њега ради страдао.

 

ђакон Остоја Пешић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,