СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ОРАШЈУ ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ОРАШЈУНа празник Усековања главе Светог Јована Крститеља 11. септембра 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог Јована Крститеља у Орашју (Архијерејско намесништво темнићко) уз саслуживање Архијерејског намесника темнићког протојереја-ставрофора Љубисава Ковачевића и десеторице свештеника овог намесништва.

Света Литургија наш је једини начин за заједничарење са Господом кроз Његове Свете истакао је Преосвећени Владика у својој беседи и позвао верни народ да узме учешће у целокупном светотајинском животу наше Свете Цркве, јер нам је то једини начин за спасење у овом времену када Иродијада поново царује и поново тражи главу Светог Јована.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Орашју - 11. септембра 2009. године

Након Свете Литургије Владика је са присутним народом узео учешће у трпези љубави коју је Црквена општина орашка, на челу са својим презвитером протонамесником Братиславом Петровићем, богато спремила.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Избеници - 11. септембра 2009. године

Још један Богоугодан догађај употпунио је овај благословени дан, а то је освећење темеља за Храм преподобне матере Параскеве у селу Избеници, на месту које је одвајкада познато и поштовано као нарочита светиња међу верницима овог краја. Владика је након освећења изразио велику радост због подизања овог храма, али је указао да без живе Цркве ни храмови нису живи јер смо позвани да себе уграђујемо као живо камење у Цркву Божију, а то једини начин да будемо истински чланови Тела Христовог.

 

Јереј Срђан Миленковић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,