ЛИТУРГИЈСКО ВЕНЧАЊЕ У ЕРДЕЧУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТУРГИЈСКО ВЕНЧАЊЕ У ЕРДЕЧУНа празник преноса моштију Светог Алекдандра Невског 12. септембра 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Крагујевачком насељу Ердечу у храму посвећеном преносу моштију Светог Николе, венчавши  у току Литургије апсолвента Богословског факултета у Београду Мирка Шиљковића са његовом вереницом Љиљаном Михаиловић, родом из Ердеча.

Епископу су саслуживали свештеници Архиепископије београдско – карловачке, Шумадијске епархије, хор Светоуспењског храма у Крагујевцу, као и студенти Богословског факултета у Београду. У надахнутој беседи Владика Јован је поучио младенце,  указујући на брак као свету тајну. Какви смо ми такав ће бити и наш брак, а од нас самих искључиво зависи да ли ће се светиња брака и очувати. Будућем свештенослужитељу Епископ шумадијски топлим очинским речима поручио је да на здравом темељу изграђује своју породицу, као што ће сутра изграђивати своју парохију.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована - Ердеч

Након венчања и причешћа младенаца, Литургијско  сабрање настављено је заједничком трпезом љубави, коју су припремили родитељи младенаца.  

протонамесник Слободан Бабић


 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,