ВЛАДИКА ЈОВАН - ЉУБАВ ЈЕ ИЗНАД СВИХ ВРЛИНА ПДФ Штампа Ел. пошта

ВЛАДИКА ЈОВАН - ЉУБАВ ЈЕ ИЗНАД СВИХ ВРЛИНАУ понедељак 21. децембра 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је, уз саслуживање старешине храма протојереја ставрофора мр Рајка Стефановића, јереја Драгана Поповића, јереја Немање Младеновића и протојереја ставрофора Животе Марковића и уз присуство одређеног броја верника служио Свету Литургију у храму Св. Саве на Аеродрому.

Присутној духовној деци својој после прочитаног Светог Јевађеља Епископ Јован се обратио, говорећи прво о предности коју има љубав у односу на све остале врлине наводећи један очигледан пример из Житија светих који то поткрепљује. Опоменуо је наш Владика да све врсте љубави које сусрећемо нису оне које су спасоносне и немогу нас као такве одвести Богу. Неопходно је да пружамо праву љубав у сваком тренутку и самим тим да осмишљавајмо и пост и сваку другу врлину, којима често прети опасност да се претворе у празну форму.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована 

 

Јереј Немања Младеновић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,