УПОЗНАЈМО НАШУ ВЕРУ, ОБИЧАЈЕ, ТРАДИЦИЈУ – веронаука у крагујевачким вртићима ПДФ Штампа Ел. пошта

УПОЗНАЈМО НАШУ ВЕРУ, ОБИЧАЈЕ, ТРАДИЦИЈУ – веронаука у крагујевачким вртићимаУз Божију милост, са благословом његовог преосвештенства господина Јована као и свесрдну помоћ запослених у установи за децу претшколског узраста “Нада Наумовић” већ трећи пут заредом у периоду од 15. септембра до 22. децембра 2009. године одржана је настава из веронауке по програму “Упознајмо нашу веру, обичаје, традицију” у крагујевачким вртићима “Лептирић” и “Бамби”.

Наставу је држала професор разредне наставе, вероучитељица у Основној школи “Светозар Марковић”, Јелена Ракић.

Полазници програма била су деца претшколског узраста ових вртића, чији су се родитељи о томе изјаснили након претстављања програма веронауке.

Од укупног броја предшколаца у овим вртићима (око 78), њих 66 је учествовало у овом програму. Формиране су 3 групе.

Програм је имао за циљ да се деца упознају са основама наше православне вере, нашим славским и божићним обичајима и да, ако је могуће, усвоје да основно правило понашања у групи (вртићу, породици), а то је Љ У Б А В, као и да је Христос љубав. Програм води децу кроз четири тематске целине (1. дете – једна јединствена непоновљива личност, 2. заједница којој припадам, 3. славски обичаји, 4. породични празници и Божић). Програм је реализован кроз причице, радионице и креативан рад на стварању честитки и поклона за своје најдраже.

На крају програма деца су награђена дипломама и пригодним пакетићима које је обезбедила Српска православна епархија шумадијска.

вероучитељица Јелена Ракић 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,