ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ У понедељак на дан светих 14.000 Витлејемских мученика, Његово преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеородром.

У литургијском сабрању са Његовим Преосвештенством саслуживали су ректор богословије протојереј-ставрофор Зоран Крстић, протојереј-ставрофор Живота Марковић и братство овог светог храма.

Епископ Јован је кроз своју беседу нагласио да је увек ,као што је случај и данас, неправда устајала на правду, наводећи пример Ирода који је устао на Христа, у време Његовог рођења.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у цркви Светог Саве у насељу Аеродром - 11. јануар 2010. године

Након Свете Литургије Владика, је поделио одређено време са братством овог светог храма што је искористио да поучи високопречасне и пречасне оце како да на најбољи могући начин пренесу хришћански етос свим парохијанима припадиницима ових четири парохија.

 

јереј Немања Младеновић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,