ПОМЕН ВОЖДУ КАРАЂОРЂУ И УСТАНИЦИМА У ОРАШЦУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПОМЕН ВОЖДУ КАРАЂОРЂУ И УСТАНИЦИМА У ОРАШЦУНакон Литургијске прославе Сретења Господњег у Орашцу 14. фебруара, а у оквиру прославе дана државности Републике Србије, 15. фебруара 2010. године Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је у Орашцу помен Вожду Карађорђу и свим устаницима који су животе дали у борбама за слободу Српског народа.

Помену и полагању венаца, као и кратком програму који је изведен у Марићевића јарузи, присуствовали су Престолонаследник Александар Карађорђевић са супругом Катарином и министар вера у Влади Републике Србије Г. Богољуб Шијаковић, као и други преставници политичког, војног и културног живота и представници локалне самоуправе. Као и сваке године био је присутан и велики број верника и родољуба који свој идентитет црпе из устаничке Србије и сталне борбе за слободу и напредак Србије и нашег народа.

После програма, Владика Јован је одржао помен Вожду Карађорђу и у цркви св. великомученика Георгија на Опленцу, а потом је у пратњи министра Г. Богољуба Шијаковића посетио храм св. апостола Петра и Павла у Аранђеловцу.

јереј Александар Миловановић 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,