ДУХОВСКИ ПОНЕДЕЉАК У ЈОВАНОВЦУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ДУХОВСКИ ПОНЕДЕЉАК У ЈОВАНОВЦУДруги дан Свете Тројице - Духовски понедељак, јесте дан сеоских литија у месту Јовановац близу Крагујевца. Као и ранијих година, празновање сеоских литија започело је Светом Литургијом у невеликој, и на жалост још увек незавршеној, цркви Св. Јована Крститеља.

Оно што је овај Духовски понедељак, тако упечатљиво обележило и издвојило од ранијих прослава, јесте труд ученика веронауке Основне школе "Светозар Марковић" из Јовановца. По први пут, од како је веронаука присутна у нашим школама, ученици из Јовановца (33 ученика) дошло је у цркву, на Литургију и причешће. Многи су активно учествовали у литургијском сабрању, тако што су прислуживали у олтару и певали на Литургији. На крају, сви заједно, праћени својим другарима из претшколске групе, васпитачицом и вероучитељицом приступили су Евхаристијским даровима.

На Литургији, која је почела у 8 часова, поред ученика присуствовали су и малобројни дечији родитељи, мештани, гости из Маршића. Велику част свима нама учинио је директор наше школе Г-дин Живослав Томић, који је својим присуством на литургији дао посебан печат читавом догађају и без чије сагласности, читав овај подухват не би био могућ да се спроведе у дело, с обзиром да је реч о наставном дану.

Након Литургије, празновање је настављено турниром у малом фудбалу између ученика из Јовановца и Горње Сабанте.

Јелена Ракић, вероучитељица 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,