ОРДЕН СВЕТОГ СИМЕОНА МИРОТОЧИВОГ УМЕТНИКУ БРАНКУ РАДУНКОВИЋУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ОРДЕН СВЕТОГ СИМЕОНА МИРОТОЧИВОГ УМЕТНИКУ БРАНКУ РАДУНКОВИЋУ "ВОЉА ЧИНИ ЧУДА"

У суботу 29. маја 2010. године, у Прњавору надомак манастира Грнчарице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован у присуству госта Епископа будимског Господина Лукијана, доделио је орден Светог Симеона Мироточивог уметнику Бранку Радунковићу, за оданост својој цркви и роду, коју је безброј пута овај племенити човек и уметник показао.

Уважене госте у свом топлом и новосаграђеном дому дочекао је господин Бранко са супругом Јованком, а прослава је обележена значајним јубилејом, 50. годишњицом његовог уметничког рада и стваралаштва. На далеко познат у Српској православној цркви, уметник из Славоније Бранко, израдио је на десетине макета цркава, двораца и палата. Благодаран за све дарове које је добио од Господа и поред физичких недостатака и ратних страхота које су га задесиле, Бранко захваљујући јакој вери и непоколебивој вољи која чини чуда, после прелазка из родне Доње Буковице и Брезика, свој уметнички опус наставља у Шумадији, тачније у селу Прњавору, у којем подиже кућу са галеријом. Велелепно здање освештали су Њихова Преосвештенства, Епископ шумадијски Господин Јован и Епископ будимски Господин Лукијан. После освећења дома и галерије, учињен је помен сродницима, ктиторима и приложницима породице Радунковић.

Затим је у Дому културе у Баточини, уследила свечана Академија и промоција Монографије о животу и уметничком раду, овог по свему необичног и у многоме од Бога обдареног човека. Као добар домаћин, Бранко се побринуо да свечаним ручком дочека и угости све званице.

 

протојереј – ставрофор Саво Арсенијевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,