ХРАМОВНА СЛАВА У ЧУМИЋУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ХРАМОВНА СЛАВА У ЧУМИЋУНа дан светих Апостола Петра и Павла, 12. јула 2010. године свечано је по 166. пут прослављена храмовна слава у селу Чумић надомак Крагујевца. Свету Литургију су служили протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј Петар Манић, протојере-ставрофор Живота Марковић, протонамесник Јадран Димовски, јереј Милан Петтровић и јереј Гојко Марковић.

По прочитаном Јеванђељу началствујући, о. Милан Борота је одржао пригодну беседу, подсећајући нас колико су велики људи свога доба били Апостоли које данас славимо. Посебан акценат је ставио на чињеницу да по своме животу и образовању ни по чему нису одскакали од осталих људи све док нису били Богом изабрани. У наставку беседе прота нас је поучио да и ми, да бисмо задобили вечни живот, морамо да се угледамо на њих и да се трудимо да живимо што богоугодније.

У поподневним часовима у сали парохијског дома пререзан је славски колач и приређена је Трпеза Љубави коју је припремила Црквена општина Чумић на челу са колачаром г. Ненадом Продановићем из Чумића и његовом породицом. Колач за следећу годину је преузео г. Радоје Новаковић из Чумића. Народно весеље у прелепо уређеној храмовној порти је трајало до касно у ноћ и очигледно је да је народ овога краја жељан сабрања  каква  су некада била, а на које нас је подсетио овај у Чумићу.

 

Протојереј Милан Томић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,