ИЗУЗЕТНА САРАДЊА ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА У ЈАГОДИНИ И ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

ИЗУЗЕТНА САРАДЊА ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА У ЈАГОДИНИ И ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ“Вера је основ свега чему се надамо...”

У уторак, 12. октобрa, када наша Света Мајка Црква прославља Преподобног Кириjака Отшелника, Његово Преосвештенство Eпископ шумадијски Господин Јован је служио Свету Архијерејску Литурију у Геронтолошком центру у Јагодини. Владики је саслуживало свештенство храма Светих апостола Петра и Павла из Јагодине.

Пре почетка Свете Литургије, Владика је освештао просторије центра, што представља још једну потврду изузетне сарадње између управе центра и наше Цркве. Треба подсетити да јереј Миломир Тодоровић по благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована већ годину дана посећује ову установу, и сваког последњег четвртка у месецу служи Свету Литургију . Ово је још један показатељ да наша Света црква брине и о људима који су у трећем добу и сведочи речи Светог апостола Павла: “Да ми јаки требамо немоћи слабих носити”.

Свету Литургију је украсило певање хора при храму Светих апостола Петра и Павла из Јагодине, а на самој Литургији је присуствовао велики број јавни и културних личности града као и председник Скупштине општине Јагодина г. Ратко Стевановић.

Пошто скоро две трећине корисника није покретно и нису могли због болести и других немоћи да присуствују Светој Литургији, свештеници су обишли све њих и причестили оне који су изразили жељу за јединство са Живим Богом.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Јагодини

Након Свете Литургије Владика се надахнутом беседом обратио свима присутнима, а нарочито корисницима установе, и између осталог нагласио колико је важно живети по вери, и да је вера била и остала једина утеха и водиља сваког човека, да је она основ свега чега се надамо и да је она заједничка свима нама без обзира били ми млади или стари, физички јаки или слаби. Та ограничења нас не спречавају да верујемо у Бога и да се међусобно волимо. Такође је све нас подсетио колико је важна молитва у животу сваког од нас, колико ће она помоћи свима нама а нарочито људима који су у трећем добу, и колико ће им она дати снаге и воље за животом.

Након завршетка овог духовног догађаја, Владика је са управом Геронтолошког центра обишао све просторије и притом је дао благослов да се у самом центру оснује параклис посвећен Светој Петки, у коме ће се као и досад сваког последњег четвртка у месецу служити Света Литургија, и у коме ће сви они који су корисници услуга о моћи да потраже духовну утеху, мир и радост, која нам је свима преко потребна и коју једино нам даје сам Васкрсли Господ Исус Христос са Оцем и Духом Светим.

На крају свега управа је приредила трпезу љубави за све оне који су присуствовали овом радосном догађају.

вероучитељ Борис Милосављевић
 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,