УЗРАСТАЊЕ У СМИРЕЊУ И СЛУЖЕЊУ ПДФ Штампа Ел. пошта

УЗРАСТАЊЕ У СМИРЕЊУ И СЛУЖЕЊУУ суботу, 27. новембра када Света Црква прославља Светог апостола Филипа, и када већ отпочиње припрему за свечани дочек Богомладенца, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уз саслужење свештенства беличког намесништва, служио је Свету Литургију у Јовцу.

У току Свете Литургије Епископ је за досадашњи труд и залагање произвео локалног свештеника протонамесника Сава Крстића у чин протопрезвитера. У својој беседи он је нагласио да награда за труд и залагање не треба да буду никакви чинови него пре свега служење. Само у смирењу и служењу свештеник треба да узраста заједно са својом паством. Наиме, после експлозије војних магацина у Параћину која је у знатној мери оштетила храм Свете Тројице у Јовцу, сада већ протопрезвитер Саво је, заједно са својом паством, успео да обнови храм. За кратко време је храм покривен бакром, дозидан је звоник, урађено под и грејање, урађена је комплетна спољашња фасада, тако да сада блиста пуним сјајем.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Јовцу

После Свете Литургије црквени одбор је припремио трпезу љубави у којој су узели учешће сви присутни.

У истом дану Епископ Јован је на јагодинском гробљу, заједно са јагодинским свештенством, одслужио полугодишњи помен и помолио се за блажено уснуће и вечни покој госпође Радмиле Ђорђевић, великог добротвора и дародавца храма Свете Петке у Јагодини. После парастоса Епископ је и обишао храм Свете Петке да би видео како напредују радови на постављању звона и како би својим благословом и саветима помогао братству храма да приведу радове крају.

јереј Миломир Тодоровић
 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,