ПОЛОЖИМО СВУ НАДУ НА ГОСПОДА ПДФ Штампа Ел. пошта

ПОЛОЖИМО СВУ НАДУ НА ГОСПОДАНа празник Светих мученица Вере, Наде, Љубави и мати њихове Софије, 30/17. Септембра 2011. године, Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима.

У беседи на данашње јеванђеље Преосвећени нам указује на диван пример светих мученица Вере, Наде, Љубави и мати њихове Софије. Говорећи о њиховом житију које нам је непролазно сведочанство колико је душекорисно за спасење када родитељи светле обасјани Христовом светлошћу. Тада благодатни дарови Љубави Божије испуњавају децу док су још у утроби својих мајки. И касније сваки дан, месец, године у животу детета светле обасјани добрим примером живота родитеља. Ко даје снагу мајци да истраје и да и даље храбри децу. Бог Који Јесте-Љубав даје обиље благодатних дарова.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Даље нам Преосвећени посебно указује да имамо Праву веру. Јер је вера свевидеће око душе које види да Бог јесте Љубав. Такво виђење оком вере нас даље покреће да сву наду положимо на Господа. Свети Оци су веру називали птицом која лети ка Богу. А крила њена су молитва и пост. Оба ова крила ће здрава бити ако су украшена љубављу према Богу и ближњима.

Владика нам даје одговор зашто љубав'? Јер је љубав веза савршенства,веза која спаја човека и Бога, Који јесте Љубав.

јереј Мирољуб Миладиновић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,