ПОСЕТА ХРАМУ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЂУРИСЕЛУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПОСЕТА ХРАМУ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЂУРИСЕЛУУ петак, 14. фебруара, када наша Црква прославља Светог мученика Трифуна, ученици нижих разреда ОШ “Милоје Симовић” из Драгобраће су у пратњи својих разредних старешина, директора школе и вероучитеља посетили храм Вазнесења Господњег у Ђуриселу.

Том приликом ученике је топлом добродошлицом дочекао и угостио свештеник Милан Живановић пожелевши свима да се у што већем броју окупљају у храму и узимају учешћа на Светим Литургијама. У својој беседи свештеник Милан је истакао значај Свете Литургије рекавши да она није бајка, већ реалан живот како читаве Цркве тако и сваког њеног појединца, али је и додао да су деца украс Цркве јер својим чистим срцима потврђују речи Светог Писма да се Царство Божије срцем задобија.

У сусрет Великом посту деца су радо прихватила предлог свог вероучитеља да се заједно припреме за Свето причешће на некој од наредних Светих Литургија.

Вероучитељ Урош Костић 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,