ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВ. ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ЛАЗАРА КОСОВСКОГ У БЕЛОШЕВЦУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВ. ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ЛАЗАРА КОСОВСКОГ У БЕЛОШЕВЦУУ недељу, 16. фебруара, када наша Црква прославља Светог Симеона и Ану, ученици ОШ “Драгиша Луковић Шпанац” су заједно са својим вероучитељем узели учешћа у Светој Литургији у храму Светог великомученика Лазара Косовског у Белошевцу коју је служио протојереј-ставрофор Милован Антонијевић.

У својој поучној беседи свештеник Милован је у први план истакао значај покајања, поготово у данашње време када га је све мање. Без самоспознаје и покајања нема ни спасења. Са друге стране, дух гордости, самољубља и егоизма умртвљује човека и одваја га од свог Животодавца. Зато је неопходно одсећи од себе све корене ових опаких страсти како би душа уживала у свим плодовима добра које јој је Господ припремио.

Након Свете Литургије ученици су се дружили и послужили слаткишима које им је подарило братство овог Светог храма.

У договору са вероучитељем деца ће се постом и молитвом припремити, а потом и причестити 9. марта, на крају прве недеље Великог поста.

Вероучитељ Урош Костић 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,