ВЕРОНАУКА У ЈАГОДИНСКИМ ВРТИЋИМА ПДФ Штампа Ел. пошта

ВЕРОНАУКА У ЈАГОДИНСКИМ ВРТИЋИМАУспешна сарадња вртића и јагодинских вероучитеља

И ове године као и свих година до сада, од када је веронаука враћена у основно и средње школско образовање, наставља се успешна сарадња предшколских установа града и јагодинских вероучитеља. Та сарадња се огледа у држању припремне наставе веронауке, која је тематски везана за велике празнике које прославља наша света Црква. Сваке године о Божићу, Савиндану и Васкрсу, јагодински вероучитељи у договору са управом и стручном службом јагодинских предшколских установа, обилазе вртиће и са децом свих узраста уз дружење и игру говоре о важности празника и децу упознају са лепотом и истинама наше свете вере.

Идући у сусрет Васкрсу, то дружење са децом је и ове године настављено, тако да су вероучитељи обишли све вртиће, децу упознали са празницима који нам долазе: Лазаревом суботом – Врбицом, празником свечаног уласка Христовог у Јерусалим – Цвети, Страсном седмицом и најзад са најрадоснијим празником Васкрсења Христовог. Деца су научила зашто и када се фарбају јаја, и позвана су да са својим родитељима узму учешћа пре свега у литургијском прослављању ових празника, да постану причасници и заједничари вечнога живота у Христу.

Један велики број деце из вртића “Пионир“, је заједно са својим васпитачима посетио и храм Светих апостола Петра и Павла у Јагодини, где су се са вероучитељем дружили кроз молитву и игру и на тај начин направили своје прве кораке у православној катихези. Ово дружење се завршило слаткишима које је за сву децу припремило братство храма, а деца су на крају запалила свеће за све оне које воле.

Вероучитељ Борис Милосављевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,