ЕВХАРИСТИЈСКО САБРАЊЕ НА АЕРОДРОМУ ПДФ Штампа Ел. пошта

Владика Јован: “Угледајмо се на светитеље Христове и следимо њихов пример”Владика Јован: “Угледајмо се на светитеље Христове и следимо њихов пример!”

У понедељак 9. фебруара 2015. године, на празник Преноса моштију светог Јована Златоустог, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију у храму светог Саве у Крагујевцу. Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милан Борота, јереј Бранислав Матић, као и ђакони Небојша Поповић и Милош Ђурић.

У својој садржајној беседи владика Јован поучио је све верне о богоугодном начину живота који је водио свети Јован Златоусти. Владика је подсетио све окупљене да је неопходно да се угледамо на светитеље Христове и следимо њихов пример како би и ми задобили благодат Спасења која и јесте циљ нашег живота. Посебан акценат стављен је на страдање светог Јована Златоустог. Владика је подсетио све окупљене колико је спасоносно страдати правде ради. Сам Господ нам сведочи то у Блаженствима где каже да су блажени прогнани правде ради. Прогонство и страдање хришћани су увек трпели, јер они нису од овог света, али морамо бити опрезни и јасно разлучити да ли је наше страдање зарад праведности или зарад нашег греха, јер смо пре свега позвани на одговорност, како према себи и другим људима, тако и према Богу.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након Свете Литургије владика је дао инструкције братству храма светог Саве око иконописаца, као и фрескописцу Миљану Милетићу. Благословом Епископа Јована започиње се фрескописање брода ове богомчуване цркве.

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,