ВАСКРШЊА РАДОСТ У ШУМАРИЦАМА ПДФ Штампа Ел. пошта

ВАСКРШЊА РАДОСТ У ШУМАРИЦАМАБлагодарећи Васкрслом Господу који живот даје и ове године сада већ традиционално благоверни народ сабрао се при храму Светог Великомученика Георгија у Шумарицама да прослави празник над празницима Васкрс.

Дивно је видети када народ весело хита ка храму да у заједници верних узме учешће у Васкршњој радости. Звона на храму тачно у подне огласила су радост живота, а деца су својом веселошћу потврдила да је Господ победио смрт и даровао свему живот.

Извршено је освећење васкршњих јаја, а затим приступило се изложби и избору три најлепша васкршња јајета која су награђена, ове године прва награда за најлепше јаје припала је Анастасији Марјановић, друга награда Тошић Вуку и трећа Милици Стојадиновић, сви из Шумарица.

Након изложбе наступили су такмичари за најјаче јаје, радост и жеља за победом испунила је све учеснике који су након неколико кругова такмичења дошли до победника за овогодишње најјаче васкршње јаје, а победа је припала Тари Недовић.

Круна овогодишње Васкршње радости била је приредба поводом Васкрса коју су припремили чланови хора “Свети ђакон Авакум” при храму Светог Георгија у Шумарицама. Похвале, тропари и песме посвећене празнику живота наизменично су се чуле из уста безазлене деце која су једногласно прослављала Васкрслог Господа.

Радост празника осећала се под сводовима светог храма, а на лицима присутних задовољство због учешћа у несвакидашњој радости и жеља да се што чешће виђамо у светом храму.

Надлежни парох захвалио се учесницима у програму, парохијанима, родитељима и свим људима добре воље који су помогли да се и ове године Васкршња радост припреми и одржи поздрављајући све са сверадосним поздравом:

Христос Воскресе!!! Ваистину Воскресе!!!

парох шумарички протонамесник Срђан П. Тешић

ВАСКРШЊА РАДОСТ У ШУМАРИЦАМА 16. април 2017. - ВИДЕО

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,