ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИУ уторак 30. маја 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Димитрија у Сушици.

Епископу су саслуживали свештеници: протојереј-ставрофор Милан Беговић, протонамесник Небојша Ракић, протонамесник Александар Јовановић и ђакон Милутин Гашевић.

Након прочитаног Јеванђеља, у духовној поуци Епископ нам говори да наш живот на земљи има узвишен циљ и неисказану вредност, те не смемо да проводимо време узалуд, већ да чинимо људима свако добро и помоћ. Епикоп наглашава да добро дело треба чинити увек као одраз наше љубави према људима. Епископ нас позива да непрестано упућујемо молитве милостивом Богу, да нас усмерава у нашем животу да из љубави чинимо свако добро брату коме је у датом тренутку потребна наша помоћ.

Епископ нас на крају саветује да будемо увек спремни да чинимо добро, да мирно и радосно живимо како би од Бога добили вечну награду у Царству Небеском.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Ђакон Милутин Гашевић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,