ПОСТ ПУТ КА ЧИСТИЈЕМ И САВРШЕНИЈЕМ ДУХОВНОМ ЖИВОТУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПОСТ ПУТ КА ЧИСТИЈЕМ И САВРШЕНИЈЕМ ДУХОВНОМ ЖИВОТУУ петак 16. јуна 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протонамесник Мирољуб Миладиновић и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори да се постом поставља сигуран и чврст темељ за изградњу доброг карактера и комплетне личности у човеку. Епископ наглашава да је пост испробано средство за постизање чистијег и савршенијег духовног живота. Постом се обуздавају страсти, угушују рђаве мисли из срца се избацују нечасне жеље; једном речи постом се скида стари човек, а рађа се нови, окупани, умивени, препорођени, светли и освећени. Епископ нас подсећа да умире грешни, а васкрсава уместо старог нови човек.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да се молимо свакога дана како би наш живот имао садржаја и смисла и како би са Богом успоставили живи додир за неизмерну радост у нашој души.

Ђакон Милутин Гашевић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,