АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ЛИПАР ПДФ Штампа Ел. пошта

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ЛИПАРУ четвртак, 6. јула 2017. године, када се у Светој Цркви празнује Владимирска икона Мајке Божије и Света мученица Агрипина, Владика Шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију у манастиру Светог Георгија на Липару.

У порти препуној зеленила и цвећа, које сестринство манастира брижљиво негује, окупио се верни народ да дочека Преосвећеног Владику Јована.

Епископу су саслуживали протојереј- ставрофор Александар Новаковић, протонамесник Срђан Кандић и ђакон Немања Стојковић.

У надахнутој и поучној бесесди Владика је говорио о љубави. Колико год пута слушали причу о томе како и колико би требало да кроз љубав и поступке према ближњима исповедимо Христа, увек се изнова опоменемо и замислимо. Кад волимо, кога волимо и каквом љубављу волимо - сведочанство је нас, као Хришћана, колико смо спремни да трпимо и да се жртвујемо на путу спасења.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након Литургије, уз присуство ктитора манастира, господина Брковића и верног народа, настављен је разговор са Преосвећеним Владиком уз послужење које су припремиле сестре Липарске обитељи.

Александра Радовановић, професор књижевности

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,