БЛАЖЕНСТВА СУ ПУТОКAЗ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ БЛАЖЕНСТВА И СВЕТОСТИ ПДФ Штампа Ел. пошта

БЛАЖЕНСТВА СУ ПУТОКAЗ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ БЛАЖЕНСТВА И СВЕТОСТИЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму светог Саве на Аеродрому  3. јула 2017. године. У приношењу Бескрвне Жртве саслуживали су му протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, архијерејски намесник крагујевачки и старешина светосавског храма, протонамесник Немања Младеновић, парох светосавски, као и ђакон Милутин Гашевић.

Током Литургије владика Јован је у беседи нагласио значај Блаженстава које нам је Господ оставио. Ова блаженства воде нас на пут Спасења и светости. Господ, који је чудотворац окупља око себе оне који су гладни и жедни правде и оне које плачу, не из своје сујете, већ због свог греха. Господ обећава свима људима који истрају на путу блаженства и светости Царство Божије. Царство које нам је обећано је вредније од свега што имамо у овом свету, и оно је наша нада и подстрекач да издржимо све невоље и недаће овог света. Кроз држање заповести које нам је Господ оставио и кроз опстајање на путу Спасења, ми показујемо да разумемо Бога, баш као што и Бог разуме и нас. Бога ћемо на прави начин разумети ако Бога носимо у себи и истрпимо до краја. Праву радост осетићемо тек кад уђемо у Царство Божије и када читав свој живот посветимо живљењу са Богом и размишљању о Богу.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,