СВЕ ШТО РАДИМО, ДА РАДИМО У СЛАВУ БОЖИЈУ ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕ ШТО РАДИМО, ДА РАДИМО У СЛАВУ БОЖИЈУУ четвртак 27. јула 2017. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу. Саслуживали су протојереј Милић Марковићи јереј Владан Костадиновић.

Проповедајући, Владика је рекао да је апостол Павле у посланици Коринћанима поучавао хришћане како да се односе према злим намерама незнабожаца да унизе хришћане, говорећи да све што чине, чине на вечну корист а не због своје саможивости. Слобода хришћанима је дар Божији и треба да знамо да је у њој и рај и пакао, те да је зато потребно да се чувамо саможивости, јер је оно основно зло у човеку. Где има саможивости ту Јеванђеља, Христа и спасења нема. Када човек мисли на славу Божију и све чини у име славе Божије онда ту нема гордости. Све што радимо, да радимо у славу Божију и да нам то буде руководно начело. Када будемо живели по Јеванђељу, онда ћемо живети по овом начелу. Без Јеванђеља, хришћански живот је мрак и тама, јер нам је у Јеванђељу речено шта је добро, а шта зло. Тиме што живимо, радимо, умиремо и Васкрсавамо Господу, јер ни један од нас не живи себи већ Господу да би овладао живима и мртвима.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

протођакон Мирослав Василијевић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,