ЦРКВЕНА СЛАВА У ГРБИЦАМА ПДФ Штампа Ел. пошта

ЦРКВЕНА СЛАВА У ГРБИЦАМАВрело августовско јутро. Порта храма Светог Пророка Илије у Грбицама почела је да се пуни још од раних јутарњих сати. Мноштво народа и весели дечији жамор стрпљиво је чекао почетак Свете Литургије. Литургија је и ове године била прелепа. Наше комшије, свештеници са околних парохија, протојереј Милан Томић, протонамесник Дејан Петровић и јереј Гојко Марковић, узносили су молитве Богу и Светом Пророку Илији, видно радосни што су поново скупа у Грбицама. Како веле, лепо им је овде.

Народ је несебично помагао појући а повремено су се јасно могли чути и умилни дечји гласићи: „Господи помилуј“, „Тебје Господи“, „Подај Господи“... Били смо препоносни на њих после Господње молитве коју су сви као један изговорили. А затим су, прекрстивши руке на грудима, радосно приступали Светом Причешћу, знајући да се Самим Богом хране. Њихови осмеси су све говорили.

Као и увек, отац Дејан се потрудио да његова беседа остави трага у свима нама. Његову беседу о Светом Пророку Илији и његовој вери, као и о неопходности вере и у нама, сви су помно слушали.

Након опхода око храма пререзан је Славски колач и освећено је жито, које је ове године припремио домаћин славе Драгољуб Жикић из Грбица са својом породицом, који су се показали као истински часни домаћини, на чему им Црквеноопштински одбор неизмерно захваљује. Трпеза Љубави је протекла свечано и весело уз музику и песму локалног оркестра. И опет, као и увек. заблагодарисмо Господу Богу и Светом Пророку Илији што су нас удостојили да доживимо још један овакав дан.

јереј Милан Петровић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,