КРШТЕЊЕ У РАЈКОВЦУ ПДФ Штампа Ел. пошта

КРШТЕЊЕ У РАЈКОВЦУУ поподневним часовима 01. августа 2017. године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован крстио је близанце Ђорђа и Павла, синове ђакона рачанског намесништва Божидара и Наташе Васиљевић, дипл. економисте, у храму Благовести у Рајковцу, надомак Младеновца. Кумови на крштењу били су јереј Иван, парох великоивањачки и Ирена Ненадовић.

Његовом Преосвештенству Епископу шумадијском Г. Јовану су саслуживали: протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, протојереј-ставрофор Жељко Ивковић, јеромонах Петар (Драгојловић), јереј Бранко Чолаковић из браничевске епархије и јереј Младен Миливојевић из жичке епархије и протођакон Иван Гашић. Овај радосни догађај својим појањем улепшао је хор "Благосвести" из Рајковца.

У Богонадахнутој беседи Епископ Јован је упућивао на речи светог Јована Златоустог о значају васпитања деце. Са васпитањем се почиње још у мајчиној утроби, јер сваки изгубљен дан у васпитању не може да се надокнади. Сви имају једнаку одговорност пред Господом, родитељи, кумови, Црква, јер деца су као сунђер, све упијају.

Након завршеног чина Свете Тајне крштења сви присутни су приступили заједничкој трпези коју је с љубављу приредила породица Васиљевић у локалној винарији "Пантић".

ђакон Божидар Васиљевић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,