ОДГОВОР НА СВА ЖИВОТНА ПИТАЊА МОЖЕМО НАЋИ САМО У СВЕТОМ ЈЕВАНЂЕЉУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ОДГОВОР НА СВА ЖИВОТНА ПИТАЊА МОЖЕМО НАЋИ САМО У СВЕТОМ ЈЕВАНЂЕЉУУ саборном храму у Крагујевцу, 6. августа 2017. године, на дан када Православна црква прославља свету великомученицу Христину, преподобног Поликарпа Печерског, свете мученике Пребиловачке и Доњохерцеговачке, служио је Свету Архијерејску Литургију Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење братства Саборног храма.

Литургијско сабрање верних око свога Епископа, одражава нашу саборност, али у исто време пројављује и јединство Цркве, и тежњу да будемо једно, сједињени Духом Светим у Тело Христово. Маловерни, зашто посумња?, речи су које је Исус Христос упутио апостолу Петру, које нас уче да без јаке и чврсте вере ништа не можемо учинити у овом животу. Господ је увек са нама, и када тонемо, и када нам се чини да је све изгубљено! Оно што нас спутава на путу нашег спасења, да чујемо глас Господњи који нас непрестано позива и непрестано  зове, јесте наша себичност, стање у којем се ослањамо на људско знање и људске моћи, а не на Бога, у чијим смо рукама. Владика је напоменуо, да одговор на сва животна питања, која нас тиште и муче, можемо наћи  у Светом Јеванђељу. Све дарове које нам је Господ дао морамо употребити на усавршавање Цркве, по речима апостола Павла, између осталог рекао је Владика Јован у својој беседи.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

протонамесник Срећко Зечевић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,