ПРОСЛАВА ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ АЕРОДРОМ ПДФ Штампа Ел. пошта

„Преобразио си се на гори, и видеше ученици Твоји славу Твоју, колико могаху... “

На дан Преображења Господњег, 19. августа 2017. године, у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром одслужена је света Литургија којом је началствовао протојереј-ставрофор др Зоран Крстић уз саслужење братства овога светога храма.

На прочитано зачало јевађеља уследила је проповед којом је наглашена чињеница да се Господ у историји на један опипљив начин јавља човеку кроз Откривење Божије, кроз читаву историју спасења. Догађај Преображења Господњег позива све нас да схватимо је то порука упућена нама ради нас и ради нашега спасења од греха, зла и смрти. Виђена Нестворена Светлост од стране Апостола на гори Тавору јесте уствари она Светлост која нас све који тражимо Господа, призива да постанемо Богови по благодати овде и сада. Сва творевина чека такве људе који су поставили испред себе јасан циљ а то је сопствено обожење у Христу, да колико могу буду причасници те Нестворене Светлости.

На крају свете Литургије освећено је грожђе, тим чином Света Црква благосиља плодове који долазе у врхунцу лета подсећајући нас да и сву творевину прожима преображавајућа светлост Царства које долази.

Протонамесник Немања Младеновић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,