ПРОСЛАВА ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ АЕРОДРОМ ПДФ Штампа Ел. пошта

„Преобразио си се на гори, и видеше ученици Твоји славу Твоју, колико могаху... “

На дан Преображења Господњег, 19. августа 2017. године, у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром одслужена је света Литургија којом је началствовао протојереј-ставрофор др Зоран Крстић уз саслужење братства овога светога храма.

На прочитано зачало јевађеља уследила је проповед којом је наглашена чињеница да се Господ у историји на један опипљив начин јавља човеку кроз Откривење Божије, кроз читаву историју спасења. Догађај Преображења Господњег позива све нас да схватимо је то порука упућена нама ради нас и ради нашега спасења од греха, зла и смрти. Виђена Нестворена Светлост од стране Апостола на гори Тавору јесте уствари она Светлост која нас све који тражимо Господа, призива да постанемо Богови по благодати овде и сада. Сва творевина чека такве људе који су поставили испред себе јасан циљ а то је сопствено обожење у Христу, да колико могу буду причасници те Нестворене Светлости.

На крају свете Литургије освећено је грожђе, тим чином Света Црква благосиља плодове који долазе у врхунцу лета подсећајући нас да и сву творевину прожима преображавајућа светлост Царства које долази.

Протонамесник Немања Младеновић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,