АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ АЕРОДРОМ ПДФ Штампа Ел. пошта

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ АЕРОДРОМУ Богу, човек једино поседује вечно и богочовечно биће.

На дан када света Црква прославља успомену на светог мученика Емилијана и истовремено је у попразништву Преображења Господњег, хришћанска заједница светосавске цркве одслужила је са Његовим Преосвештенством Епископом Шумадијским Господином Јованом Свету Архијерејску Литургију.

На прочитано зачало јевађеља уследила је архипастирска проповед којом је Преосвећени позвао све нас, узимајући за пример апостола Павла, на већи труд и рад на нашем успињању ка Богу и борбу против греха за рад Мира који није од овога света и задобијања Његовог овде и сада. Наглашавајући разлику између дела која људи чине по Богу и са Богом и оних дела која људи чине из своје сујете и гордости, опоменути смо на Свезнање Божије и Његов непогрешив Суд о свему што чинимо. Овом беседом наш архипастир јасно повлачи границу између оног што је световно, профано дело и оног дела које утемељено на правој основи, а то је Царство Небеско коме би сви ми требали да тежимо.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Протонамесник Немања Младеновић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,