ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У БЕЛИЧКОМ НАМЕСНИШТВУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У БЕЛИЧКОМ НАМЕСНИШТВУТоком треће наставне седмице школске 2017/2018. године у Јагодини и околним селима цркве су испунили ђаци основних и средњих школа заједно са својим учитељима и наставницима. Они су се окупили предвођени надлежним свештеницима и вероучитељима на традиционалном Призиву Светог Духа поводом почетка нове школске године.

Ученици, наставно и ненаставно особље школа на територији Града Јагодине су молитвом и свештеном радњом коленоприклоњења учествовали у молебану за благословен рад на учењу и просвећивању, усвајању нових знања, те узрастању у љубави Божијој и образовању Лика Божијег у сваком појединцу.

На крају су сви, након поздравне речи свештенослужитеља, покропљени агиазмом док су узимали благослов. Потом су се вратили редовним школским активностима са вером у Божију помоћ на путу којим су кренули и у нади на добар свршетак благоугодног дела које су изабрали.

Вероучитељ Угљеша Урошевић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,