ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОШ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“ У КРАГУЈЕВЦУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОШ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“ У КРАГУЈЕВЦУОве године припала је особита част ОШ „Јован Поповић“ у Крагујевцу да организује час духовности у оквиру осмих госпојинских свечаности на тему „Богородица Путеводитељка у Живот вечни“.

Ђаци учесници велике представе су се припремали још док је трајао летњи распуст уверени да благословом Мајке Божије могу на најбољи начин припремити час духовности. У школи првих дана септембра месеца ништа није било уобичајено, сви су са нестрпљењем чекали да дође 15. септембар како би дочекали госте који су имали доћи на час духовности, а међу њима најдражег госта Његово Преосвештенство епископа шумадијског Господина Г. Јована. Позиву директора и вероучитеља су се одазвали многи свештеници: протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, протојереј Драган Брашанац, протонамесник Небојша Ракић, протонамесник Саша Антонијевић, протонамесник Бранислав Матић, протођакон Иван Гашић. Часу су присуствовали и директорка средње медицинске школе госпођа Славица Јанковић са вероучитељицом Мајом Марковић Гашић и једним одељењем ђака медицинске школе који похађају веронауку, представник школске управе господин Радојко Дамјановић и многи други који су остали задивљени умећем, сценаријом, костимографијом деце која су на достојанствен начин као прави мали глумци свим присутнима представили живот Пресвете Богородице у три Њена празника: Рођења, Благовести и Успења. Показала су деца како и на који начин нас Мајка Божија приводи Њеном Сину и да је једино место спасења Црква Божија те да нас Она управо тамо води. Све је то било потпомогнуто хором „Свети Сава“, цркве Светог Саве на Аеродрому који је водио јереј Иван Антонијевић. Како би све изгледало веродостојније у сусрет нам је изашло позориште „Јоаким Вујић“ давши нам реквизите и костиме за представу.

Овај час духовности не би био на тако великом нивоу да није било подршке директора школе господина Дарка Грковића. Представу су извела деца из матичне школе и школе из Шумарица; ученици шестог, седмог и осмог разреда уз помоћ наставнице српског језика госпође Марије Грбовић, наставнице историје госпође Роксанде Алексић и моје маленкости.

Марко Арсенић, вероучитељ

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,