ЧАС ДУХОВНЕ РАДОСТИ У ОШ "МИЛАН БЛАГОЈЕВИЋ" – НАТАЛИНЦИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЧАС ДУХОВНЕ РАДОСТИ У ОШ” МИЛАН БЛАГОЈЕВИЋ” – НАТАЛИНЦИСабра нас Господ!

Ово су речи којима је 18. септембра 2017. године у ОШ “Милан Благојевић” у Наталинцима отпочео Час духовности који је својим присуством благословио наш духовни Архипастир Владика шумадијски Г. Јован.

Ученици горепоменуте школе од 1-ог до 8-ог разреда, постављени у шпалир при доласку Његовог Преосвештенсва, у заједници љубави затражили су заједнички благослов од првог пастира наше епархије. Владика Јован је пролазећи кроз анђеоски шпалир, духовно праћен песмом” Маријо славна” коју су појала деца са њиховим вероучитељима – свештеником Николом Илићем и вероучитељем Александром Богојевићем. Уласком Његовог Преосвештенства у фискултурну салу и по Његовом благослову Духовни час се обелоданио и све присутне радошћу осенио.

Љубав Богомајке, мајке свих мајки и мајке свих нас, ученици су приказали кроз иконе Богородице Одигитрије, Богородице Тројеручице, Богородице Млекопитатељнице и Богородице Достојно јест и кроз сјајни сценски приказ чији је руководилац била награђени професор српског језика и књижевности Марија Мутавџић, уз помоћ свештеника Николе Илића и вероучитеља Александра Богојевића.

Наш Час духовности завршили смо речима светог Кирила Јерусалимског: “Моје је да кажем, твоје је да допуниш, а Божије је да усаврши, учврстимо ум, саберимо душу, за душу се трудимо, вечним стварима се надамо”.

По самом завршетку Владика је свој деци дао благослов и уз благослов поделио иконице Пресвете Богородице и нашег Спаситеља Господа Исуса Христа, да се деца опомињу и увек сећају радости, љубави којом је била испуњена сала и да их благослов Господњи који су примили посредством Архипастира Владике Јована увек чува и штити.

Директорка Зорица Срећковић позвала је Његово Преосвештенсво Владику Јована, намесника архијереског намесништва опленачког протојереја – ставрофора Миладина Михаиловића, протонамесника Бранимира Товилавића, начелника Школске управе господина Горана Јоксимовића, као и све директоре на трпезу љубави у наставничку канцеларију. У току трпезе љубави Владика се посаветовао са директорима о бољем и ефикаснијем образовању и као духовни отац њима дао драгоцене савете. Интересовала га је ситуација саме школе и да ли школа има све што је неопходно за унапређење образовања.

Захвалили смо се Преосвећеном Владици што нас је удостојио Његовог присуства, а он нам је својом љубављу и благословом пожелео здравље, срећу и љубав на многаја љета.

ХВАЛА ВАМ ПРЕОСВЕЋЕНИ ВЛАДИКО!

Вероучитељ Александар Богојевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,