ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ВЕРНИКА СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА КОСОВСКОГ ИЗ БЕЛОШЕВЦА СВЕТИЊАМА БЕОГРAДСКО – КАРЛОВАЧКЕ МИТРОПОЛИЈЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ВЕРНИКА СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА КОСОВСКОГ ИЗ БЕЛОШЕВЦА СВЕТИЊАМА БЕОГРДСКО – КАРЛОВАЧКЕ МИТРОПОЛИЈЕУ недељу, 17. септембра 2017. године, ЦО Белошевац из Крагујевца, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Шумадијског Господина Јована, организовала је поклоничко путовање храмовима и манастирима у Београду.

Парохијани ове парохије који су се у великом броју одазвали позиву своје цркве и кренули на ово путовање предвођени су старешином храма протојерејом-ставрофором Милованом Антонијевићем.

План путовања је био такав да то ходочашће почне Светом Литургијом па су ходочасници прво посетили мали храм Светог Саве где је свештенство нашег храма са благословом нашег епископа саслуживало у Светој Литургији са братством храма Светог Саве. Верници су имали прилику да се поклоне моштима Светог Нектарија Егинског. Након Свете литургије верници су обишли велелепни храм Светог Саве, и крипту која је посвећена Светом цару Лазару. Трудом и љубављу свештенства Храма Светог Саве припремљено је послужење за све ходочаснике у Светосавском парохијском дому.

Након храма Светог Саве посећена је црква Свете Петке на Kалемегдану (црква Ружица), где су верници поклонивши се моштима и помоливши се Господу и Светој Петки захватили воду са њеног извора. Након Kалемегдана посећен је саборни храм у Београду, а потом је уследила посета манастиру Ваведење на Вождовцу. Ово путовање је завршено у манастиру Раковици где су верници поред храма Светог аргангела Михаила посетили и гроб блаженопочившег Патријарха Павла и присустовали на вечерњем богослужењу. По изласка из манастира верници су наточили воду на извору Свете Петке и кренули пут Крагујевца где су стигли у вечерњим сатима али са осећајем велике радости у души, јер су се тога дана поклонили великим светињама.

Ђакон Немања Стојковић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,