РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ ПДФ Штампа Ел. пошта

РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је 25. септембра на празник Св. свештеномученика Автонома Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому. Литургијско сабрање увеличано је рукоположењем у чин ђакона Милоша Павића свршеног теолога из Варварина. Епископу су саслуживали архимандрит Алексеј (Богићевић), протојереј- ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор Милана Борота, протојереј-ставрофор Зарије Божовић, протонамесника Срђан Миленковић и протонамесник Бранислав Матић.

На рукуположењу Његово Преосвештенство поучио је новорукоположеног ђакона о томе шта је ђаконаска служба и како треба служити Богу, самопрекорно и без гордости и људске сујете. Служити Богу смисао је живота свакога човека, а понајвише ђакона и свештеника чије то инператив и начин живота у ово време. Бог је дошао у овај свет да служи људима, Бог се понизио да би се човек узвисио, колико је Бог показао љубави према роду људском у толико ми можемо и морамо да му покажемо љубав да му узвратимо као добра деца своме Оцу.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Протонамесник Бранислав Матић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,