ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ СУШИЦА ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ СУШИЦАУ уторак, 3. октобра 2017. године, када прослављамо светог великомученика Јевстатија, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у Сушици.

Епископу су саслуживали свештеници: протонамесник Александар Јовановић, протонамесник Небојша Ракић, јереј Александае Сенић и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори да се молимо у Духу, Христовим умом, Његовим срцем и уз то да носимо сво Божије оружје. Епископ наглашава молитву као средство путем кога црпимо духовну снагу од Бога. Без молитве, ослањања на Бога, наши напори у духовној борби су празни и неуспешни. Сво оружје Божије, истина, праведност, јеванђеље, вера, спасење, Божија Реч и молитва су оруђа која нам је Бог дао како би постали духовно победоноснији, надилазећи нападе и искушења нечастивога. Епископ акцентује да живот по Богу и у Богу као награду дарује кацигу спасења за живот вечни.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива на будност како би били сигурни да је победа наша уколико користимо Божије оружје. Питање које остаје је – да ли ћемо га користити? Нека нам Бог помогне да урадимо то, јер наше духовно добро стање зависи од тога.

Ђакон Милутин Гашевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,