ПОСЕТА АНТИОХИЈСКИХ МИТРОПОЛИТА АРАНЂЕЛОВЦУ, ТОПОЛИ И БОГОСЛОВИЈИ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПОСЕТА АНТИОХИЈСКИХ МИТРОПОЛИТА АРАНЂЕЛОВЦУ, ТОПОЛИ И БОГОСЛОВИЈИУ петак, 13. oктобра храм Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу су посетили Епископ шумадијски Господин Јован са својим гостима Митрополитима из Антиохије. Високопреосвећена Господа Митрополити акадијски Василије (Мансура), хурански Сава (Испера) и немачки и средњо-европски Исак (Бараката) у пратњи високопреподобног архимандрита Прокопија из Антиохијске Православне Цркве су посетили наш Свети храм, а потом и били наши драги гости.

Након посете храму и краћег упознавања са историјатом храма, од његове изградње, преко фрескописа до данас су обишли просторије парохијског дома, а потом и били наши гости и упознали нас са не тако завидном ситуацијом Православних хришћана на Блиском Истоку. По њиховим речима велики број верника је нажалост остао без својих домова, али ипак нису поклекли у својој вери и остали су верни својој Православној Цркви која им је и увек ће бити велика подршка у овим тешким тренуцима. Након обиласка храма у Аранђеловцу, делегација предвођена домаћином Његовим Преосвештенством Епископом шумадијским Г.Г. Јованом посетила је храм у Тополи и Богословију “Светог Јована Златоуста” у Крагујевцу.

ђакон Немања Искић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,