ДАРОВИ ДЕЦЕ ОШ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“ ИЗ КРАГУЈЕВЦА И ШУМАРИЦА „ДОМУ СТАРИХ“ ПДФ Штампа Ел. пошта

ДАРОВИ ДЕЦЕ ОШ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“ ИЗ КРАГУЈЕВЦА И ШУМАРИЦА „ДОМУ СТАРИХ“„Сине мој, помози оца свога у старости и не жалости га за живота његова. Ако му и разум клоне, буди благ с` њим и не грди га ти, који си у пуној снази. Јер не заборавља се милост према оцу, већ се урачунава у опроштај грехова!“ (Сир 3 12-14)

Сирахове надахнуте речи о поштовању родитеља и старијих добро су схватила деца ОШ „Јован Поповић“ која су на часовима веронауке говорила о том Божијем и природном закону (заповести). Тако се јавила идеја да се старим и изнемоглим лицима помогне на било који начин и да им се укаже пажња да знају да има још људи (деце) сем њиховх најближих који мисле на њих. Као израз свега реченог уследила је једна човекољубива акција прикупљања пешкира за „Дом старих“ у Крагујевцу.

За врло кратак период прикупљен је знатан број пешкира и уручен управи ове институције која је изразила велику захвалност за тако неочекивану љубав која су деца наше школе исказала према старим лицима.

Заиста гледајући ову децу можемо са сигурношћу потврдити ону давну изреку да на млађима свет остаје. Ако овакву децу будемо имали нећемо се бојати за своју старост, јер ће она бити тиха и мирна лука пуна љубави и саосећајности млађих према старијима.

Марко Арсенић, вероучитељ

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,