ВЕРСКИ МЕДИЈИ О ЈАВНОМ ИНТЕРЕСУ ПДФ Штампа Ел. пошта

У организацији Радија Златоусти Српске православне епархије шумадијске у понедељак се у Крагујевцу одржава стручни скуп који ће окупити 17 медија из 10 градова у Србији.

„Партиципација верских медија у остваривању јавног интереса у информисању“ назив је стручног скупа који у понедељак, 30. октобра, у Богословији „Свети Јован Златоусти“ организује Радио Златоусти Српске православне епархије шумадијске.

На скупу ће се говорити о томе шта је опште добро и како правити такав медијски програм који ће оснаживати опште добро, са посебним освртом на очување културног идентитета, унапређење правне и социјалне државе, информисање особа са инвалидитетом и других мањинских група, као и слободног развоја личности деце и омладине.

Скуп је замишљен као сусрет уредника из православних, римокатоличких и исламских медија и то штампаних, електронских и информатичких. Своје присуство потврдили су уредници из 17 медија из десет градова у Србији: Београда, Новог Сада, Сомбора, Суботице, Бачке Паланке, Крагујевца, Ваљева, Пријепоља и Новог Пазара.

Осим размене искустава присутни ће моћи да чују и излагања др Татјане Вулић са Философског факултета у Нишу, департман за медије и комуникацију која ће говорити о томе шта је јавни интерес у информисању, док ће професор са Богословског факултета у Београду, протојереј-ставрофор др Зоран Крстић изнети теолошко гледиште на тему скупа.

Стручни скуп „Партиципација верских медија у остваривању јавног интереса у информисању“ суфинансиран је средствима Министарства за културу и информисање Републике Србије.

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,