ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУНа Светог мученика Стефана Новог, 11. децембра 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому, уз саслужење протојереја ставрофора Милана Бороте, протонамесника Бранислава Матића и ђакона Александра Ђорђевића.

За певницом је било братство храма Светога Саве и верни народ.

Владика је у својој беседи истакао да Господ говори о бесмртној врлини: будите мудри као змије а безазлени као голубови. Господ нас стално бодри да будемо мудри, и да у свакој прилици и неприлици да знамо да се поставимо мудро. Ако човек не постави мудро себе у свим приликама, он ће да изгуби главу залудно. Безазленост значи живот у Христу и живот без лукавства. Нећете обићи градова Израиљевих док не дође Син Човечији. Господ нас учи овим данашњим Јеванђељем да не жртвујемо живот свој узалуд. Али ако је потребно за Божију истину, онда ће жртвовање наше бити спасоносно. Другим речима када Господ каже да нема ништа тајно што се неће дознати, нема никакве тајне која неће бити откривена. Откриће се ваша безазленост, каже Господ, и ваша невиност, због које вас и гоне, због које вас и прогоне. То се односи не само на апостоле већ и на сваког невиног и безазленог човека. Откриће се зарад других, јер оно што човек посеје то и жање. Када човек сеје пакост и побуну исто ће то и пожњети у своје време. Пакао није казна којом Бог кажњава човека, већ је то живот без Бога.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Литургији су присуствовали и ученици основне школе "Мирко Јовановић" који су уложили труд и напор да дођу пре часова у цркву и да се причесте светим Тајнама Христовим.

Ђакон Александар Ђорђевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,