СВЕТЛОСТ ХРИСТОВА ПРОСВЕТЉУЈЕ СВЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕТЛОСТ ХРИСТОВА ПРОСВЕТЉУЈЕ СВЕУ петак, 22. децембра 2017. године, Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори да Светлост Христова просвећује и освећује све и сва. У тим кратким речима садржана је сва истина људског рода и живота. У њима је садржана истина о свету у којем се рађамо и живимо. У њима је садржана истина о роду људском, и ономе на шта је позван и призван сваки човек. Сви смо призвани да нас обасја светлост лица Христовог. Како и на који начин ћемо одговорити на овај призив зависи искључиво од нас и наших дела. Епископ нас саветује да се никада не светимо без обзира на увреде и клевете које су неминовне у животу, већ напротив, треба да опраштамо од срца. Не хранимо срце злобом или мржњом према ближњем који је у непријатељству са нама, него се трудимо да га љубимо и колико је могуће, да добро чинимо, следујући учење Господа нашег Исуса Христа: „Љубите непријатеље своје, чините добро онима који вас мрзе” (Мт.5,44).

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да сведочимо хришћанство смирењем, не речима, не галамом, не лицемерјем, већ, да узрастајући у страху Господњем испунимо срце вечном радошћу која је остварива искључиво у заједници са Богом и Црквом.

Ђакон Милутин Гашевић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,