ПОСЕТА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ Г. ЈОВАНА УДРУЖЕЊУ ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ И МЛАДИМА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ ПДФ Штампа Ел. пошта

ПОСЕТА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ Г. ЈОВАНА УДРУЖЕЊУ ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ И МЛАДИМА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУУ понедељак 08. јануара када наша Света Црква прославља Сабор Пресвете Богородице, Удружење за помоћ деци и младима са сметњама у развоју Свети Василије Велики у Маршићу посетио је Епископ шумадијски Господин Јован.

Повод ове посете био је, како прослављање најрадоснијег хришћанског празника Божић, тако и охрабрење и подстрек родитеља и деце који бораве у овом удружењу.

Својим благословом и топлим хришћанским поукама наш Епископ се обратио родитељима и многобројним гостима након што је посетио децу ометену у развоју у самом боравку. Веома дирљива слика било је дружење нашег Епископа са децом а и касније његове речи након приређене закуске разгореле су срца свих присутних. У свом обраћању између осталог Епископ је нагласио да сви ми носимо свој крст али треба да пазимо како га носимо и кад је то могуће и кад је најпотребније помогнемо своме ближњем да изнесе свој крст када му се учини претешким. Нагласио је да наша Света Црква увек брине за оне најуморније и да препознаје потребу да понесе терет претоварених.

Овој прослави и посети Епископа присуствовали су још и сви они који су заслужни што овај боравак постоји и што ће надамо се још дуго дуго постојати и вршити племениту мисију Цркве. Својим присуство увеличали су овај догађај члан Градског већа за социјалну заштиту, начелник Градске управе за здравство и социјалну заштиту, директорка школе за образовање деце са сметњама у развоју као и Српски тим за изазове из Крагујевца.

протонамесник Бранислав Матић

 

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДВА ВЕКА СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

IX ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,