СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У МАРШИЋУ ПДФ Штампа Ел. пошта

СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У МАРШИЋУУ недељу 14. јануара 2018. год, када Црква празнује Обрезање Господње, Светог Василија Великог и Нову Православну годину Господњу, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Василија Великог у Маршићу. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Зоран Крстић, протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протојереј-ставрофор Радован Чанчаревић, протонамесник Бранислав Матић, протођакон Мирослав Василијевић и ђакон Милош Павић.

После прочитаног Јеванђеља отац Зоран Крстић, је честитао верницима храмовну славу и наступајућу Нову годину, подсетивши да је Нова година управо време да осмотримо и анализирамо како смо провели живот у минулој години и да будемо у свему бољи у Новој години Господњој, такође је подсетио на празник Обрезања Господњег и надахнуто изговорио беседу о једном од највећих отаца Цркве Христове, Светом Василију Великом, Архиепископу Кесарије Кападокијске, иначе патрону храма у Маршићу, говорећи о Василијадама које је основао управо Свети Василије Велики и повукао паралелу између те делатности и делатности Удружења за помоћ деци и младима са сметњама у развоју- Свети Василије Велики, као кораку према некој врсти Василијаде у Епархији шумадијској. Удружење се бави пружањем услуге бесплатног дневног боравка деци и младима са сметњама у развоју и пружањем подршке родитељима кроз рад Тима за помоћ и подршку родитељима деце са сметњама у развоју, који сачињавају два свештеника и један психолог.

Беседа протојереја-ставрофора др Зорана Крстића ректора Богословије "Светог Јована Златоуста" у Крагујевцу

На призив “Са страхом Божијим и вером приступите” причестио се велики број верника ове парохије као и корисника Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју.

Након освећења славског жита и резања славског колача уприличена је и трпеза љубави у сали парохијског дома у Маршићу, где је у току ручка приказан филм о Дневном боравку за децу и младе са сметњама у развоју који постоји и функционисе пет дана у недељи у просторијама нашег парохијског дома, а делује у оквиру делатности Удружења за помоћ деци и младима са сметњама у развоју-Свети Василије Велики.

протојереј Бојан Димитријевић

 

ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПОЧИЊЕ ОСЛИКАВАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,