АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ЛИПАР ПДФ Штампа Ел. пошта

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ЛИПАРУ среду, 17. јануара 2018. године, када Српска Православна Црква слави Светих 70 апостола и Светог Евстатија, архиепископа српског, Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Липар.

Саслуживали су протосинђел Николај Младеновић, настојатељ манастира Саринац, протојереј Јадран Димовски, протонамесник Срђан Кандић и протођакон Иван Гашић.

Владика је у беседи, говорећи о прочитаном зачалу из Јеванђеља између осталог рекао да би из ових речи “Ја сам врата живота, ако ко уђе кроза ме спашће се и ући ће и изаћи ће, и пашу ће наћи...”, требало да схватимо да нема других врата кроз које можемо да прођемо и да уђемо у Царство Небеско, до Христа и Цркве Његове, Цркве Саборне, Апостолске, да би требало да имамо у виду да је Црква Христова тамо где је саборност, где је православље, где се живи саборно и саборно се слуша, да ми јесмо чланови Цркве јер смо крштени, али ако не слушамо, да ли ће нам то чланство помоћи да се спасемо?

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

 

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,