БОГОЈАВЉЕЊЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ ПДФ Штампа Ел. пошта

БОГОЈАВЉЕЊЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУПразник Богојављење је и ове године молитвено прослављен у свим храмовима орашачког намесништва. Након Свете Литургије у свим градским и сеоским храмовима обављено је велико освећење воде, коју је верни народ у току целог дана точио и носио својим домовима.

Традиционално, већ девети пут за редим на Гарашком језеру надомак Аранђеловца, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у организацији Орашачког намесништва и народног покрета „Наши“ органозовано је пливање за Часни kрст. И ове године се на брани Гарашког језера окупио велики број људи. На самом почетку свештеници су уз певање Богојављенског тропара благословили учеснике овог скупа. Ове године је на пливању за Часни крст учествовало 48 учесника из Аранђеловца, околине али и других градова Србије. Ово је до сада највећи број учесника од када се организује ова манифестација.

Победника овогодишњег пливања за Часни крст је била Катарина Васић којој је ово треће учешће за редом.

ђакон Немања Искић

 

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

СПОМЕНИЦА ЕПИСКОПУ ШУМАДИЈСКОМ ЈОВАНУ

Календар

БЕСЕДЕ ЕП. ЈОВАНА

ИЗАБРАНИ РАДОВИ - ДР ЗОРАН КРСТИЋ

Др Зоран Крстић

Пријатељски сајтови

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ЈАГОДИНСКА

ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО РАДИО ЈАГОДИНА

ХРАМ УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У МЛАДЕНОВЦУ

Храм Св. Јована Крститеља у Кончареву

ИНТЕРНЕТ ПРОДАВНИЦА ДУХОВНИХ КЊИГА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Informativni pravoslavni website: bogosluzenja, manastiri, crkve, eparhije, parohije, ikone, foto, krstenja, linkovi, pravoslavni radio, knjiga posetilaca,